+ Meer informatie

Een ongelijk juk

3 minuten leestijd

DOOB ARJEN VAN HOORN king zou komen, dat je niet meer dan oppervlakkige vriendschap voor mij hebt, dan kunnen we alsnog ieder onze eigen weg gaan. Maar ik weet zeker dat je dat niet doet." „Waarom weet je dat zeker?" „Omdat ik echt van je houd, Nel en omdat ik je niet zo gauw zal opgeven. Maar dat niet alleen... ik weet dat jij ook van mij houdt." „Dat kun jij wel zeggen, maar zoveel aan, denk ik."„Ook el zeg je het niet, dan weet ik het toch. En als we niet meer zo koel met elkaar omgaan als tot nu toe, dan duurt het niet zolang voor jij het ook tegen my zegt hoor." „Je bent nogal zelfverzekerd." „Ja, daarover verbaas ik me zelf. Maar ik heb niet eerder een meisje ontmoet die echt indruk op me maakte, snap je." „O... maak ik indruk op je. Dat is lang ik dat niet zeg, heb jij er niet nogal wat. Je bent anders niet zo erg stil geworden. Wat voor indruk dan wel?" „Dat kan ik je alleen maar laten merken als je mij toestaat niet langer zo verschrikkeiyk op een afstand te blijven en je op de enige verstaanbare manier te tonen hoe mijn gevoel voor je is. Mooi gezegd, hél" Nel kijkt Bart aan, ze voelt dat haar wangen warm zljn en dat ze opgewonden is. Waarom moet het ook allemaal zo moeiUJk zijn? Ze wist toch van hun eerste ontmoeting af dat ze hem aardig vond en die gevoelens waren al snel anders geworden, dieper. Nu ze hem na die paar maanden weer ontmoet heeft, vooral toen ze zaterdag met hem meeging en zo'n iïjne middag had en helemaal nu ze hier zo met hem zit In de stille leeszaal, weet ze dat ze niet anders wil, dat hy niet uit haar gedachten weggeweest is. Gisteren, in de kerk, wist ze dat het dom zou zijn en verkeerd, misschien zelfs zondig om met Bart blijvend contact te hebben. In elk geval zou hpt niet Oods goedkeuring kunnen wegdragen, volgens vader en moeder. Maar nu ze hier met hem zit alsof er geen verwijdering is geweest van enkele maanden, nu lüj even vrolijk en gezellig is als ze hem steeds in gedachten had, nu wil ze aan die moeilijkbeden niet denken. Maar «e zijn hier gekomen omdat hij van haar een duidelijke uitspraak wil. Vanavond moet ze beslissen, want ze mogen elkaar niet op sleeptouw houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.