+ Meer informatie

„Suriname heeft op 6 september een president"

1 minuut leestijd

PARAMARIBO (ANP) - Suriname krijgt op vrijdag 6 september een nieuwe president. In kringen van de Nationale Assemblee is vernomen dat de verenigde volksvergadering op die datum in Paramaribo bijeenkomt.

Parlementsvoorzitter Jaggernath Lachmon wil de datum bevestigen noch ontkennen, maar zegt dat de organisatie van de volksvergadering bijna rond is.

De verenigde volksvergadering bestaat uit 867 leden van het parlement en regionale raden. Ze moet op basis van de grondwet de president kiezen omdat geen van de kandidaten bij de verkiezingen in het parlement de vereiste meerderheid van stemmen kreeg. Het parlement stemde in juli twee keer. Van de drie presidentskandidaten heeft Ronald Venetiaan de meeste kansen. Zijn partijcoalitie. Nieuw Front, heeft 677 leden in de volksvergadering. De andere kandidaten zijn Hans Prade van DA91 en Jules Wijdenbosch van de NDP.

De volksvergadering komt bijeen in de Anthony Nesty-sporthal, in een buitenwijk van Paramaribo. Het is nog niet duidelijk hoe het transport van districts- en ressorts-raadsleden die uit het verre binnenland moeten komen, is geregeld. Ook over hun verblijf in de hoofdstad is nog niets bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.