+ Meer informatie

Dollar lager

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP/KRF) - De dollarkoers is vanmorgen gedaald. De Amerikaanse munteenheid noteerde rond 10.00 uur op de Amsterdamse wisselmarkt een koers van ƒ 1,9690, tegen een slotkoers van ƒ 1,9760 gisteren.

De koers daalde in de loop van de nacht in het Verre Oosten als gevolg van stop-loss-verkopen. Dat betekent dat marktpartijen vrezen veel geld te verliezen door de koersdaling en alvast dollars verkopen om de verliezen te beperken.

Verder speelde een rol dat de toekomstige president van de Bundesbank, Helmut Schlesinger, heeft aangegeven dat bij een toenemende inflatie de rente in Duitsland wordt verhoogd. De mark won daardoor aan aantrekkingskracht ten opzichte van de dollar. Belangrijk voor de dollarkoers is de economische situatie in de Verenigde Staten. In de loop van de dag werd meer duidelijkheid verwacht over de mate van economisch herstel in de VS door de publikatie van de groei van het bruto nationaal produkt in het tweede kwartaal.

Het pond sterling daalde iets in koers. Rond 10.00 uur noteerde het pond een koers van ƒ 3,3140 in Amsterdam, tegen een slotkoers van ƒ 3,3160 gisteren. Goud werd een fractie goedkoper.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.