+ Meer informatie

Raad Staphorst laakt handelwijze Meppel

Burgemeester geeft opening over „blunder'

2 minuten leestijd

STAPHORST - „Een onsmakelijke kwestie", „een besciianiende vertoning", „democratisch onverantwoord". Dat was de mening van de Staphorster raad gisteren op de handelwijze van buurgemeente Meppel inzake het indienen en (na een onderhoud met B en W van Staphorst) weer intrekken van een bezwaarschrift betreffende het bestemmingsplan "Bedrijfsterrein De Staphorster Esch".

De Staphorster raad stelde het bestemmingsplan voor een nieuw, 16 hectare groot bedrijventerrein nabij de Achthoevenweg (langs de A-28) vast. Het desbetreffende terrein is met name bedoeld voor de vestiging van milieuvriendelijke bedrijven. Het huidige industrieterrein, dat nagenoeg volgbouwd is, kan zo worden gebruikt voor de meer produktiegerichte bedrijven.

De plannen van Staphorst dreigden aanvankelijk gedwarsboomd te worden door de buurgemeente Meppel, die („vanwege een uitholling van het overheidsbeleid en het wegzuigkarakter ten aanzien van de bedrijvigheid in Meppel") een bezwaarschrift tegen dit plan indiende, ten op verzoek van B en W van Staphorst gehouden gesprek hierover met het gemeentebestuur van Meppel leidde echter tot intrekking van het bezwaarschrift. Op verzoek van verschillende fracties gaf burgemeester H. Janssen opening van zaken over „deze blunder van de eerste orde.

Geheimzinnig

Janssen schetste de geheimzinnigheid waarmee enkele Meppeler ambtenaren op het Staphorster gemeentehuis gegevens hebben weten te verzamelen over het nieuwe bedrijventerrein in voorbereiding. De burgemeester laakte de werkwijze van het Meppeler gemeentebestuur. „We ontvingen een bezwaarschrift, maar de motieven daarvoor werden ons door journalisten aangereikt",

Janssen ontkende met klem dat Staphorst de boer op gaat om industrieën uit de regio binnen de Staphorster gemeentegrenzen te krijgen. Ook de gedachte van Meppel als zou het Staphorster college industriegrond aanbieden tegen een lagere prijs dan door de raad is vastgesteld, wees hij als onzin van de hand. „Als Meppel ons niets doet, hebben ze aan ons een beste vriend", beklemtoonde de Staphorster burgemeester met instemming van de raad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.