+ Meer informatie

Twintig mensen in verkeer omgekomen

3 minuten leestijd

DEN HAAG — Het verkeer heeft het afgelopen weekeinde aan zeker twintig mensen het leven gekost.

Vier mensen verongelukten in de nacht van zaterdag op zondag in Nieuwpoort, toen de auto waarin zij zaten slipte en tegen een boom reed. De slachtoffers zijn de 20-jarige Renée van Baal uit Groningen, de 21-jarige Elly Tjalsma uit Apeldoorn, de 23-jarige Berend van der Sluis uit Delft en de 24-jarige Louis van Voorst uit Rijen.

Drie doden vielen er zondagmorgen in Ruinerwold bij een botsing tussen twee auto's. Het zijn de 73-jarige mevrouw W. Woltinge-van Dijk en de 79-jarige mevrouw A. A. Remmelts- Koster, beiden uit Pesse, en de 54-jarige J. H. Evertzen uit Gieten.

Het 60-jarige echtpaar Peeters- Giele uit Baarlo verongelukte zaterdag toen het met zijn auto in Grubbenvorst tegen een boom reed. Eveneens twee mensen vonden in de nacht van zaterdag op zondag de dood in Emmer-Compascuum bij een botsing tussen twee auto's. De auto waarin de slachtoffers zaten belandde in een kanaal. De slachtoffers zijn de 35-jarige Ahmed Hangul uit Emmen en de 39-jarige Italiaanse toeriste Rosete Turkan.

Het 60-jarige echtpaar Peeters-Giele uit Baarlo verongelukte zaterdag toen het met zijn auto in Grubbenvorst tegen een boom reed. Eveneens twee mensen vonden in de nacht van zaterdag op zondag de dood in Emmer-Compascuum bij een botsing tussen twee auto's. De auto waarin de slachtoffers zaten belandde in een kanaal. De slachtoffers zijn de 35-jarige Ahmed Hangul uit Emmen en de 39-jarige Italiaanse toeriste Rosete Turkan.

Frontaal

De 50-jarige G. Vos uit Zuurdijk werd vrijdagavond gedood toen hij met zijn auto in de gemeente Groningen tijdens een inhaalmanoeuvre frontaal tegen een tegemoetkomende auto botste.

De 42-jarige I. Augustin uit het Westduitse Herne kwam zaterdag in Lichtenvoorde om het leven toen hij met zijn auto van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De 4-jarige Roelf Kartsen Jansen uit Norg werd zaterdag door een vrachtwagen in zijn woonplaats doodgereden.

In Voorst verongelukte zaterdag de 25-jarige W. H. M. Fakkert uit Twello toen hij tijdens het inhalen met zijn brommer tegen een paal en tegen een boom reed.

De 45-jarige Hagenaar Alexander van der Naaten vond in de nacht van zaterdag op zondag de dood, toen hij in zijn woonplaats werd aangereden door een auto. De 21-jarige R. Bankert uit Zuid-Scharwoude slipte zondag in Venhuizen met zijn motor, belandde tegen een auto en overleed.

Zondagmiddag verongelukte een 24-jarige man uit Rotterdam (naam nog niet bekend). Op rijksweg 20 ter hoogte van De Lier raakte hij door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom.

De 25-jarige J. T. Tichelaar uit Franeker en de 18-jarige C. de Boer uit Klooster-Lidlum zijn zondagavond om het leven gekomen toen de auto waarin zij zaten bij Herbaijum over de kop sloeg. Twee andere inzittenden, de bestuurder, de 19-jarige B. Hiemstra en de 40-jarige G. van Emmen beiden uit Franeker, raakten zwaargewond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.