+ Meer informatie

Jongeren uit Meppel winnen prijsvraag

2 minuten leestijd

De prijsvraag Wit licht van de website domineeworden.nl is gewonnen door leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Dingstede te Meppel. Gevraagd was een kerstpreek op film in te zenden met referentie aan het lied ‘Wit Licht’ van Marco Borsato. De jury ontving 35 inzendingen.
De winnaars Aimée Terwisscha, Elisa Hoekstra en Annebeth Zilverberg (zie foto) zijn erin geslaagd om vanuit Lucas 2 en het lied van Marco Borsato op een heel directe, indringende wijze vragen op te werpen aan hun eigen generatie en zij tonen de durf om daarop ook verkondigend in te gaan; door vrijmoedig in de lens te kijken versterkt de presentatie de inhoud. Dr. Arjan Plaisier, scriba van generale synode en lid van de jury, reikte op 17 december de prijs uit aan de winnaars: een geldbedrag van € 750,-.

Winnende preek op domineeworden.nl
De winnende preek, alsmede drie preken die een eervolle vermelding kregen, zijn te lezen op www.domineeworden.nl. Deze site, een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland en de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), heeft ten doel jongeren voor de vraag te plaatsen of het predikantschap niet iets voor hen is en hen bij het overwegen daarvan zo goed mogelijk te informeren.
De prijsvraag werd uitgeschreven door Stichting De Tombe-Rasker, die theologiestudenten financieel ondersteunt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.