+ Meer informatie

Benzine in Dordtse Kil na aanvaring

Tanker zwaar beschadigd

1 minuut leestijd

's-GRAVENDEEL — Op de Dordtse Kil bij 's-Gravendeel is gistermorgen een binnenvaarttanker geladen met 1259 ton superbenzine en een nagenoeg lege zeegastanker in aanvaring gekomen. Daarbij werd de binnenvaarttanker zo zwaar beschadigd dat 65 ton benzine in het water terecht is gekomen.

Volgens de rijkspolitie te water in Dordrecht heeft dit geen ernstige gevolgen voor het milieu, omdat benzine snel vervliegt. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

De aanvaring deed zich voor tussen de onder Britse vlag varende zeegastanker „Heriot" (1584 ton) die Slechts 16 ton ethyleen aan boord had en de Belgische binnenvaarttanker „Python" van 1100 ton. Van dit schip sloegen enkele tanks lek. Volgens de rijkspolitie te water is het ongeluk veroorzaakt door een manoeuvreerfout; van welk schip is onbekend. Het zicht was goed.

Halfuur

Boven Dordrecht hééft enige tijd een benzinelucht gehangen. Het scheepvaartverkeer is door de aanvaring een halfuur gestremd geweest. Uit de binnenvaarttanker wordt de resterende benzine overgepompt in een andere tanker. Wanneer dit is gebeurd, naar verwachting tegen de avond, zal het flink beschadigde schip naar België worden gesleept. De nagenoeg onbeschadigde zeegastanker heeft zijn reis naar Rotterdam voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.