+ Meer informatie

Dr. W. H. Velema Hoogleraar

2 minuten leestijd

Dr. W. H. Velema werd geroepen tot het ambt van hoogleraar aan de theologische hogeschool van onze Christelijk Gereformeerde kerken. De commissie van redactie van dit blad gevoelt behoefte haar medelid Gods onmisbare zegen en voortdurende bijstand toe te wensen bij de voorbereiding tot dit ambt en de uitoefening daarvan met ingang van het studiejaar 1966.

De kerken hebben dr. Velema een grote verantwoordelijkheid op de schouders gelegd. Dr. Velema zal deze verantwoordelijkheid niet in eigen kracht willen dragen. Dit te weten wekt vertrouwen. Zo bezien is deze mooie, maar zware taak, in goede handen.

Voor de kerk van Leiden brengt deze benoeming het eind van een gezegende samenwerking zeer nabij. De dominee van Leiden ziet zich straks losgemaakt van werk, dat, naar we van nabij weten, hem zeer aan het hart ligt. Dit zijn twee verdrietige aspecten van een op zichzelf verblijdende gang van zaken, die zeker aandacht verdienen, al blijken ze op de uiteindelijke beslissing — overigens terecht — geen beslissende invloed te hebben gehad.

De commissie van redactie prijst zich overigens gelukkig met de ervaring, dat professoraat en deelname aan dit redactionele werk goed kunnen samengaan. Op dit terrein bestaat gelukkig al een precedent, zodat we voor de relatie tussen professor Velema en „Ambtelijk Contact” straks niet behoeven te vrezen!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.