+ Meer informatie

Iets minder werklozen

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het aantal werklozen is in de maand maart iets gedaald. Het kwam op 343.900, wat 2800 minder is dan eind februari. Dat blijkt uit de eerste voorlopige tellingen, die het ministerie van Sociale zaken dinsdag heeft gepubliceerd. Er waren 2900 mannen minder werkloos en 100 vrouwen meer dan in februari.

Wordt echter rekening gehouden met de invloed van het seizoen (de voorjaars- en zomerwerkmaanden breken weer aan) dan moet toch gesproken worden van een stijging van de werkloosheid met 20.500 tot 340.700 personen.

De vraag naar mensen is ook in maart blijven dalen. Er stonden eind maart 22.900 banen open bij de arbeidsbureaus. Dat is 2500 minder dan eind februari. Wordt rekening gehouden met het feit dat er juist m deze tijd van het jaar gewoonlijk meer werk komt, dan is er sprake van een daling van de vraag met 3500.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.