+ Meer informatie

Dollar licht hoger

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (DPA/ANP) De koers van de Amerikaanse dollar is vanmorgen licht gestegen. Op de Amsterdamse wisselmarkt noteerde de munteenheid om 10.00 uur ƒ 1,9790 tegenover een slot van ƒ 1,9740 gisteren.

Valutahandelaren schreven de waardevermeerdering van de dollar voornamelijk toe aan de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van de Sowjet-Unie. Zolang daarover geen duidelijkheid bestaat, zoeken beleggers hun heil in de dollar, die nog altijd geldt als veilige haven ten tijde van politieke strubbelingen, aldus een valutahandelaar. Verder werden bronnen geciteerd binnen het bestuur van de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, die zich optimistisch tonen over een mogelijk herstel van de Amerikaanse conjunctuur.

Ook het Britse pond sterling werd gevraagd. Om 10.00 uur was de munteenheid ruim een halve cent hoger dan het slot van gisteren op ƒ 3,3145. De goudprijs trok iets aan. Op de markt in Zurich opende het edelmetaal op 355,50 dollar per ounce (31,1 gram), na gisteren aan het slot voor 354,50 te zijn verkocht.

Op de effectenbeurs van Tokio beleefden de aandelenkoersen vandaag een lichte terugval. De Nikkei-index voor 225'aandelen sloot 19,67 punten lager op 21.621,63. De handel was ongeanimeerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.