+ Meer informatie

Verwijt aan conservatief in Amerika

1 minuut leestijd

BOSTON — De „Moral Majority" (evangelikalen) in Amerika verwart militaire kracht met geestelijke kracht. Deze mensen moeten nog leren dat democratie een kwestie van geven en nemen is. Dit zei mevr. Peggy Shriver, medewerkster van de Amerikaanse raad van kerken, in een lezing over de theologische en politiek conservatieve groeperingen, die zich tot de „Moral Majority" rekenen.

Het lijkt er vaak op dat de evangelikalen enerzijds en de oecumenisch ingestelde christenen anderzijds niet dezelfde bijbel lezen. Elke partij heeft zijn eigen bijbelteksten, die het eigen gelijk moeten onderstrepen. Andere teksten komen in het geheel niet meer aan bod, aldus mevr. Shriver. Zij gaf het advies dat beide groepen gedwongen worden ook die andere bijbelgedeelten te lezen.

Zij riep de aanwezigen tijdens een oecumenische studiedag op de uitdaging van de evangelikalen aan te nemen. "Misschien zijn wij even extreem links-liberaal (progressief) als wij de anderen voor rechtsconservatief houden."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.