+ Meer informatie

WOORD ADAAD

Is er plaats aan uw tafel voor dit kind? Sleepboot in Merwehaven gezonken

1 minuut leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Een havensleepboot van Smit Internationale, De Capelle, is gisteren in de vooravond in de Rotterdamse Merwehaven gezonken bij het aan de kant leggen van het Roemeense zeeschip Slanic. Daarbij is de kapitein van de sleepboot verdronken. De stuurman en een ander bemanningslid, dat zwaargewond raakte, zijn gered.

Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdamse gemeentepolitie gisteren bekendgemaakt.

De sleepboot verrichtte het sleepwerk met twee andere boten. De Capelle lag achter het zeeschip om het bij het aanmeren tegen te houden. Het vaartuig kwam verkeerd te liggen ;n werd mogelijk onder invloed van ie sterke wind door de Slanic omver>etrokken. Het schip maakte slagzij mzonk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.