+ Meer informatie

Vernielingen

1 minuut leestijd

De advocaat Mitterrand heeft van 11 Franse regeringen deel uitgemaakt als minister of staatssecretaris. In 1971 richtte hij de huidige socialistische partij op, die inmiddels de grootste groepering is geworden in de Franse republiek. Een van de eerste daden van president Mitterrand zal de ontbinding van het parlement en de uitschrijving van nieuwe verkiezingen zijn.

Belangrijk wordt Mitterrands houding tegenover de communisten. Tot nu toe heeft hij reeds geweigerd de communisten, met wie hij tot 1978 in een linkse unie was verenigd, ministersposten toe te zeggen. In de campagne heeft de communistische presidentskandidaat, George Marchais, gedreigd met stakingen na een overwinning van Mitterrand om van deze zodoende een links beleid af te dwingen. Over het algemeen is de verwachting dat Mitterrand nog heel wat te stellen kan krijgen met de communisten, om wie hij in de huidige politieke verhoudingen toch moeilijk heen lijkt tektinnen. •

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.