+ Meer informatie

Examens

1 minuut leestijd

LBO-examens vrijdag 8 mei:

's Morgens was er wiskunde (open vragen). Bij som 1 waren de onderdelen a en b goed te maken. Bij onderdeel c van som 1 daarbij was ruimtelijk inzicht vereist en daardoor voor veel leerlingen moeilijk. Som 2 was gemakkelijk. Van som 3 waren de onderdelen a en b gemakkelijk terwijl onderdeel c duidelijk moeilijker was. Ook som 4 was te maken, zodat de algemene indruk was dat het werk op behoorlijk niveau was maar niet te moeilijk.

's Middags was er Engels (meerkeuzevragen). De teksten waren van behoorlijk niveau en boden goede aansluiting bij de belevingswereld van de leerlingen. Het is mogelijk dat bij een eerste maal overlezen enkele zinnen wat onbekende woorden opleverden, doch deze waren te begrijpen binnen het verhaal en niet voor tweeƫrlei uitleg vatbaar. De vragen zullen voor leerlingen die impulsief reageren nog moeilijkheden opgeleverd hebben; systematisch werkenden hebben daar minder last mee gehad. Al met al een examen op het juiste niveau.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.