+ Meer informatie

Reorganisatie bij marine na Walrus

Onderzoek naar werkwijze

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het functioneren van de directie economisch beheer van de marine wordt aan een "hierbezinning'' onderworpen. De nadruk zal worden gelegd op de noodzaak van een gegarandeerd toereikende beheersings- en informatieverschafflngscontrole bij belangrijke, grote investeringsprojecten. De directeur economisch beheer en de directeur materieel van de marine zullen in de zomermaanden van 1985 hun taken overdragen.

Dit staat in een brief van minister De Ruiter en staatssecretaris Van Houwelingen van defensie aan de Tweede Kamer. Zij beantwoorden daarmee eerder vanuit de Kamer gestelde vragen over het Walrus-project, de bouw van enkele onderzeeërs voor de Koninklijke Marine waarvan de kosten de oorspronkelijke ramingen aanzienlijk overtreffen.

In hun brief aan de Kamer concluderen beide bewindslieden, dat de verstrekte antwoorden de noodzaak bevestigen van eerder aangekondigde reorganisatiemaatregelen bij de marine. Een van deze maatregelen is een reorganisatie van de Directie Materieel. Een nog in te stellen taakgroep zal een onderzoek instellen naar de werkwijze, de gewenste structuur en het management van deze directie. Aan dit onderzoek zullen ook externe adviseurs meewerken.

Schout bij nacht C. H. E. Brainich von Brainich-Felth gaat vice-admiraal J. H. B. Hulshof als chef van de marinestaf en bevelhebber van de zeestrijdkrachten opvolgen. Hij zal op 1 juni 1985 worden benoemd. Vice-admiraal Hulshof, die deze functies vanaf 14 april 1982 heeft vervuld na het overlijden van vice-admiraal Van Beek, gaat dan met functioneel leeftijdsontslag. Het ministerie van Defensie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.