+ Meer informatie

United Dutch hakt bomen in Guyana

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - United Dutch Group, voorheen ICA Holding en in 1898 opgericht als Industrieele Maatschappij Palembang, gaat zich in de Zuidamerikaanse staat Guyana toeleggen op houtwinning en bosbouw.

De onderneming heeft daartoe voor vijftig jaar de rechten overgenomen voor een areaal van 420.000 hectare in ruil voor 22,4 miljoen aandelen tegen de koers van ƒ 9 per stuk plus ƒ 1,5 miljoen in contanten. In totaal is daar dus ongeveer ƒ 203 miljoen mee gemoeid. Dat blijkt uit het gisteren verschenen memorandum inzake de onderhandse uitgifte van de aandelen.

Het gaat om het bosbouw- en houtwinningsproject Demerara. De staat Guyana verkocht die activiteit in het kader van zijn privatiseringsprogramma begin dit jaar aan een groep investeerders onder leiding van Lxjrd Beaverbrook. Deze groep verkocht het project vervolgens aan United Dutch. Het project omvat twee arealen; het ene, van 220.000 ha, is onderzocht door het Amerikaanse bosbeheerbureau Larson & McGowin. Dat berekende de huidige waarde op 175 miljoen dollar (ƒ 350 miljoen), maar stelde daarbij ook hogere en lagere scenario's vast. United Dutch heeft de laagste waarde (136 miljoen dollar) gebruikt als grondslag voor de opneming van het project in de boeken. Aan het andere areaal van 200.000 ha is nog geen waarde toegekend.

United Dutch schrijft in het memorandum zich ten volle te zullen houden aan alle Guyaanse voorschriften en is van oordeel dat houtwinning zodanig dient te geschieden dat zij langdurig kan worden voortgezet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.