+ Meer informatie

Politieke luiheid

1 minuut leestijd

DEVENTER - Het is de hoogste tijd dat WD en D66 in de Tweede Kamer de handen ineenslaan en krachtig optrekken tegen het kabinet. Zij moeten niet langer blijven rondstappen in hun eigen zwaarbewaakte ivoren torentjes. Dat heeft voorzitter Mark Rutte van de JOVD (WD-jongeren) zaterdag gezegd op een congres in Deventer.

Rutte vindt dat de twee oppositiepartijen het laten afweten. „Trekken ze ten strijde tegen de CDA-ideologie? Het ziet er niet naar uit. Een punt van profilering dat dreigt te blijven liggen". De JOVD-voorzitter pleitte voor intensieve samenwerking tussen de twee liberale fracties op die punten waarover overeenstemming bestaat.

Vernieuwing van het staatsrechtelijk bestel is volgens Rutte bij uitstek een mogelijkheid voor WD en D66 om offensief mee naar buiten te treden. „Het gaat erom hoe het vertrouwen van de burger in de overheid kan worden herwonnen. De rolgordijntjes op het Binnenhof omhoog, de lichten aan", zei hij in Deventer.

De voorzitter van de WD-jongeren stelde vast dat de belangstelling van de bevolking voor de politiek aan het dalen is en dat die ontwikkeling misschien wel wordt veroorzaakt doordat politici zich in het algemeen uitsluitend uiten in jargon, in „Haags gebrabbel", dat mijlenver afstaat van de gewone burgers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.