+ Meer informatie

Vliegtuig bij Manilla in zee gestort

2 minuten leestijd

MANILLA (AP) - Kort na de start vanaf de luchthaven van de Filipijnse hoofdstad Manilla is vanochtend een Fokker 27 van de Filipijnse maatschappij Laoag International Airlines in zee gestort.

Zeker 17 van de 34 inzittenden hebben het ongeluk overleefd, onder wie een van de piloten. Ook zijn drie doden geborgen. Het toestel had 29 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord. Zeventien mensen konden door vissers in de Baai van Manilla worden gered. Duikers van de marine zijn op zoek naar de overige inzittenden.

Directeur Adelberto Yap van de Filipijnse luchtvaartdienst zei dat het toestel in stukken was gebroken en gezonken. Op televisiebeelden waren slechts kleine brokstukken te zien die aan de oppervlakte dreven.

De Fokker Friendship was om 06.00 uur opgestegen voor een binnenlandse vlucht naar de noordelijke stad Laoag, op een uur vliegen van Manilla.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Ooggetuigen die aan de Baai van Manilla aan het joggen waren, verklaarden dat het had geklonken alsof het vliegtuig motorproblemen had. Uit voorzorg worden de vier overgebleven Friendships van de maatschappij aan de grond gehouden, aldus Yap.

Een van de overlevenden, de 25-jarige Australiër Steve Thompson, zei dat hij uit de linkerkant van het vliegtuig rook zag komen vlak voordat de piloot de passagiers via de intercom waarschuwde zich voor te bereiden op de klap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.