+ Meer informatie

Extra belasting op bouwgrond in Sprang-Capelle

2 minuten leestijd

SPRANG-CAPELLE In SprangCapelle is de gemeenteraad akkoord gegaan met het invoeren van

grondbelasting voor een deel van nervcn II. B en W zijn met hef van een omdat de bouwgrondbelasting gemeente nog steeds niet bouwElzeidee gekomen alle percelen heeft kunnen aankopen voor de woningbouw Elzencrven IL Het gaat hier om circa twee hectare met ruimte voor de bouw van ongeveer 70 woningen.

De gemeente heeft het gebied bouwrijp gemaakt en de kans is groot dat de toekomstige bewoners nu daarvan gaan profiteren, zonder dat ze er voor hoeven te betalen.

Uitgegaan wordt van een prijs voor het bouwrijp maken van 138 gulden per vierkante meter. Aan bouwgrondbelasting moet dan jaarlijks 12,25 gulden per vierkante meter worden betaald en dat gedurende 30 jaar. Ook wordt de grondprijs in dit deel van Elzenerven voor de bouw in de vrije sector verhoogd van 120 tot 125 gulden per vierkante meter.

De beide vertegenwoordigers van de VVD konden aan deze verhoging geen goedkeuring geven. „Wij zijn met dit voorstel niet gelukkig", zei VVD'er ir. P. Konings. „Het moet aantrekkelijk blijven in Sprang-Capelle te bouwen". Drs. P. de Gier (Gemeentebelangen) merkte op dat het invoeren van deze extra belasting moet worden gezien als een maatregel in het belang van de volkshuisvesting.

Burgemeester E. Ockels verklaarde dat het verhogen van de grondprijs nodig is om te voorkomen dat het verlies voor de gemeente in dit gebied (thans circa 70.000 gulden) nog belangrijk stijgt. Hij verzekerde dat indien de gemeente alsnog tot overeenstemming komt met de belanghebbenden over het verwerven van de gronden in Elzenerven, die grondbelasting niet behoeft te worden geheven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.