+ Meer informatie

Verkorte werkweek bij DAF in Born

1 minuut leestijd

Met ingang van maandag 12 augustus zal bij DAF in Born, waar personanauto's worden gemaakt, een vierdaagse werkweek worden ingevoegd. Sedert de tweede helft van december 1973 werd in Born nog maar drie dagen per week gewerkt. De werktijdverkorting was ingevoerd in verband met de enorme toename van de voorraden. Dit laatste was een rechtstreeks gevolig van de oliecrisis. Volgens een woordvoerder van DAF is de verhouding tussen de verkopen en de voorraden inmiddels zodanig gewijzigd dat de invoering van een vierdaagse werkweek gerechtvaardigd is. „Op welke termijn de situatie in Born zich helemaal zal normaliseren en dus weer een vijfdaagse werkweek kan worden ingevoerd, is volgens deze woordvoerder niet precies te bepalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.