+ Meer informatie

Noodkreet om gebed uit Libanon

1 minuut leestijd

BEIROET/DOORN — Een protestantse dominee uit Beiroet, Sani Dagher van de Karentinakerk heeft een noodkreet naar Nederland gezonden tot gebed om uitkomst in de noodtoestand in Libanon. 200.000 christenen in de stad Zahle hebben de dood voor ogen. De Syriërs worden namelijk geholpen door moslims. Dagher noemt de huidige strijd de ergste slachting sinds de oorlog in Libanon. Ook in Beiroet en de buitenwijken daarvan wordt gevochten. De hele christelijke gemeenschap in Libanon en het Midden-Oosten loopt gevaar, aldus Dagher.

Daghers vraag om gebed kwam binnen bij het Internationaal Evangelisch hulpfonds Tear Fund in Doorn. Hij heeft zowel van Tear Fund als van EO-metterdaad hulp ontvangen in zijn evangelisatiewerk en christelijke sociale arbeid.

Ook de Maronitische bisschoppen van Libanon hebben tijdens een bijzondere bijeenkomst in de afgelopen dagen geprotesteerd tegen beschieting en bombardering van de Libanese hoofdstad en van het overwegend door christenen bewoonde Zahle. De Syriërs zijn overgegaan tot het bombarderen van ziekenhuizen, scholen, weeshuizen en woonwijken. De Rode Kruisstaf in Zahle is beschoten en gedood en de gewonden liggen stervend op straat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.