+ Meer informatie

Manifestatie tegen oefenterreinen in Lau wersmeerge bied

1 minuut leestijd

GRONINGEN — Door verschillende actiecomités zal op 16 en 17 mei een breed opgezette manifestatie worden gehouden in het Lauwersmeergebied om te protesteren tegen de inrichting van militaire oefenterreinen in dit natuur- en recreatiegebied.

Het eerder opgevatte plan van 13 april jl. om over te gaan tot bezetting van het Lauwersmeergebied heeft men laten varen, omdat men moeilijkheden kan verwachten van de plaatselijke bevolking. Evanals vorig jaar zal het ook nu op verzet stuiten als men overgaat tot bezetting, aldus verontruste bewoners van omliggende dorpen. De manifestatie zal worden gehouden op het terrein naast de camping van Lauwersoog.

Bij het huidige plan komen de lasten voor de gemeente aanmerkelijk lager te liggen dan in 1977 was voorzien. Als het plan doorgaat komt het nieuwe stadhuis recht tegenover het station te liggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.