+ Meer informatie

Chotolademousse

1 minuut leestijd

(uit de magnetron)

2 eieren; 75 g pure en 25 g melkchocolade; 2 el koffie of water; 1 el koffielikeur en ± 2 el suiker.

Breek de chocolade in een glazen kom en plaats deze in de magnetron op de hoogste stand, gedurende 1 Vz tot 2 minuten. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Voeg de koffie en de likeur toe aarlde chocolade en meng dit. Roer de dooiers los met eén weinig hete chocolade en voeg deze daarna toe aan de inhoud van de kom. Schep het chocolademengsel op de eiwitten en meng het geheel luchtig. Verdeel de mousse over glazen schaaltjes en laat deze enige uren in de koelkast staan. Garneer met stijfgeslagen room of advocaat. Uit: "Tik 'n eitje", uitgave van het Produktschap voor Pluimvee en' Eieren; en "Smakelijk eten met minder calorieën/joules!", door Alix Bruens- van 't Hullenaar; uitg. Zomer en Keuning. Ede, 1989; prijs 16,90 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.