+ Meer informatie

Dordtse school bezet uit protest tegen fusieplan

1 minuut leestijd

DORDRECHT - Ongeveer 70 leerlingen van de openbare scholengemeenschap Zuid hebben gisteravond het schoolgebouw aan de Overkampweg bezet. De scholieren protesteren daarmee tegen de voorgenomen fusie van twee grote Dordtse scholengemeenschappen voor mavo/havo en vwo met drie scholen in het lager beroepsonderwijs.

Het protest van de leerlingen heeft de steun van de directie, ouderraad en medezeggenschapsraad. Het verzet richt zich tegen wethouder J. van der Loos, die volgens de actievoerders voorbij gaat aan het unieke karakter van Zuid. Eerder op de dag bezette een klein aantal leerlingen de afdeling onderwijs op het stadskantoor. Na een gesprek met de wethouder werd deze actie beëindigd.

De scholengemeenschap is de enige in Dordrecht waarop het zogenaamde Dalton-onderwijs wordt gegeven, waarbij leerlingen een grote werkvrijheid kennen. De school is overigens niet officieel erkend als Daltonschool. Daarnaast meent men dat de kleinschaligheid, de gescheiden boven- en onderbouw en het kwaliteitsmerk van Zuid onvoldoende overeind kan blijven na de fusie.

De bezetting, die „feestend maar met een treurig gevoel" werd doorgebracht, duurde tot halverwege de ochtend. De leerlingen wilden praten met de leden van de gemeenteraad. Op deze uitnodiging werd niet ingegaan. Een woordvoerder van de leerlingen noemde de actie „waarschijnlijk zinloos, maar het is wel een laatste redmiddel".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.