+ Meer informatie

Regiosnippers

4 minuten leestijd

BLESKENSGRAAF - De gemeenteraad van Graafstroom trok gisteravond 280.000 gulden uit voor de afvoer van rioolwater door het zuiveringschap. Uiteindelijk moet de gemeente ervoor zorgen dat het water op de hoogte van de hoofdwatergang wordt gebracht. Omdat het zuiveringschap dit voor de gemeente verzorgt, dient daarvoor een vergoeding te worden gegeven. Met de vastgestelde financiële regeling komt een einde aan een lang slepende kwestie.

CAPELLE A/D IJSSEL - De raad van Capelle a/d IJssel stemde gisteravond in met het beschikbaar stellen van geld voor het onderhoudsplan Capelle-Oostgaarde. Dit onderhoudsplan vergt 20 miljoen gulden en moet in ongeveer vijf jaar zijn beslag krijgen. Met name de resterende 3,25 miljoen gulden, die uit de verkoop van kavels voor woningen langs de Wermweg-Oost en de 's-Gravenweg geput moet worden, stuitte op weerstand van de gemeenteraad. B en W hadden evenwel de verkoop van kavels langs de historisch waardevolle 's Gravenweg in een aangepast voorstel tot uitwijkmogelijkheid gereduceerd.

DEN HAAG - Het Haagse ziekenfonds Haaglanden start in samenwerking met ziekenvervoerder het Witte Kruis op 1 januari van het volgend jaar met een nieuwe vorm van ziekenvervoer. De behandelend arts kan voor het vervoer van zijn patiënt dan kiezen voor een ligtaxi, een auto met bed, maar zonder dure apparatuur. Dit maakte het ziekenfonds gisteren bekend. Een ambulancerit in Den Haag uitgevoerd door de GGD kost 373 gulden, terwijl het Witte Kruis voor een rit met de ligtaxi 125 gulden in rekening brengt.

HEERLEN - De vierjarige Alex ter Haar uit Heerlen is gisteravond omstreeks half zeven door een vermoedelijk door hemzelf aangestoken brand om het leven gekomen. De moeder van het kind snelde meteen bij het ontdekken van de brand met haar zoontje naar buiten, maar realiseerde zich daarbij dat zich nog een baby in het brandende huis bevond. Zij rende daarop naar binnen en slaagde er met moeite in de baby via de woning van de buren te redden. Inmiddels was Alex weer zijn moeder in huis gaan zoeken. Daarbij kwam hij door verstikking om het leven. Een politieman die het jongetje nog probeerde te redden, slaagde daar niet meer in. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden overgebracht. Na medische behandeling kon hij weer naar huis. Een buurman, die ook een vergeefse reddingspoging had ondernomen, liep een shock op.

HOOGEVEEN - De muziekscholen in Hoogeveen, Meppel, Assen, Emmen en Coevorden gaan een stichting oprichten die hun gezamenlijke belangen moet behartigen. De vijf schoolbesturen moeten afzonderlijk nog over het plan beslissen. Als ze allemaal akkoord gaan, komt er op 28 januari in Assen een feestelijke start van de nieuwe stichting. Deze stichfing moet de spreekbuis worden van de Drentse muziekscholen in contacten met provincie en Rijk. Ook wil men het door bundeling van docenten mogelijk maken dat cursussen waarvoor weinig belangstelling is, toch gegeven kunnen worden.

REEUWIJK - Het bestraten van diverse wegen in de wijk Ravensburg in Reeuwijk wordt tegelijk met de heraanleg van riolering ter hand genomen. Dit blijkt uit de stukken die het college gisteren naar de raadsleden stuurde. Veel bewoners hebben problemen met de opstap naar hun woning. Ook zijn sommige garages niet meer bereikbaar. Waar de wegen zijn verzakt, is ook een onderzoek ingesteld naar de toestand van de riolering. Op sommige plaatsen moeten vanwege het werk aan de riolering grotere gebieden worden aangepakt dan wanneer de gemeente zich uitsluitend zou beperken tot het onderhoud van het straatwerk. De grootste problemen doen zich voor bij de Roelat en de Spree.

STAPHORST - Tijdens familiebezoek in Groningen is zondag plotseling oud-wethouder Harm Wassebalie van Staphorst overleden. Hij werd 64 jaar. Bijna dertig jaar diende deze markante Staphorster de plaatselijke gemeenschap als raadslid en wethouder. In 1958 maakte hij als raadslid voor de CHU zijn entree in de vroedschap. Van 1966 tot mei 1987 maakte hij deel uit van het college van B en W. Verder was Wassebalie bestuurslid van vele organisaties en verenigingen. Ook was hij ambtenaar van de burgerlijke stand.

ZEIST - De gemeenteraad van Zeist ging gisteravond akkoord met de opheffing per 1 januari 1991 van de dienst openbare werken en de sociale dienst. Beide diensten worden opgeheven in verband met een reorganisatie bij de gemeente.

ZEIST - De raad van Zeist stelde gisteren ook 834.000 gulden beschikbaar voor de herinrichting van het koppelgebied. Daarbij worden betrokken de Emmastraat-Voorheuvel en een gedeelte van de Eerste Hogeweg, Montaubanstraat-Oude Arnhemseweg. Medio maart 1991 moet dit werk van start gaan, zodat de herinrichting in mei gelijktijdig met de parkeergarage De Slof voltooid is.


Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.