+ Meer informatie

Ds. A. P. Voets bevestigd te Kootwijkerbroek

2 minuten leestijd

KOOTWIJKERBROEK — Op tweede paasmorgen werd in een overvolle kerkdienst van de Hervormde Gemeente van Kootwijk-Kootwijkerbroek, die samen één kerkelijke gemeente vormen, bevestigd ds. A. P. Voets, eerder predikant te Waarder. Deze bevestiging had plaats in de Hervormde Kerk te Kootwijkerbroek door ds. F. van Roest te Uddel, zwager van ds. Voets.

Als tekst voor deze bijzondere dienst koos hij Johannes 20:21. Spreker bepaalde zijn gehoor bij de onbegrijpelijke verschijning van de Heere Jezus Christus aan Zijn tien discipelen, waar de woorden mogen klinken: „Vrede zij ulieden." „Deze woorden mogen ook klinken in een wereld verloren in schuld. Er is geen reden in henzelf maar een gave van de drieënige God. Hij spreekt door gesloten deuren: „Vrede zij ulieden." Dit kan alleen omdat Hij van eeuwigheid gedachten des vredes gehad heeft, barmhartigheid en ontferming voor verloornen door het volbrachte werk van Christus."

Namens de ring Putten en de classis Harderwijk sprak de consulent ds. Catsburg enkele woorden daar hij verhinderd was de intrededienst bij te wonen.

In de drukbezochte middagdienst betrad ds. Voets voor het eerst de kansel in Kootwijkerbroek als eigen herder en leraar. Hij bepaalde zijn gehoor bij vers 4 en 5A van Openbaringen 1. „Het gaat hier om een bijzondere groet. Niet omdat deze groet van zo ver komt en zo oud is, is hij bijzonder maar om zijn Afzender (God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest) en zijn inhoud; genade zij u en vrede. Johannes groet hier de zeven gemeenten in Klein-Azië namens zijn Zender. Echter deze groet geldt ook Gods gemeente van nu. Johannes stelt zichzelf nauwelijks voor, alle nadruk valt zo op de boodschap en haar Afzender. Zo ook moeten wij nu en steeds weer in Gods dienst staan, niet om de mens, ook niet om een dominee maar om het Woord van God en de God van het Woord."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.