+ Meer informatie

Raad van State verbiedt slibstort in Hansweert

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State heeft gisteren beslist dat Gedeputeerde Staten van Zeeland onterecht een vergunning aan Rijkswaterstaat hebben gegeven om bijna een miljoen kubieke meter slib in de buitenhaven van Hansweert te storten.

De Raad is van oordeel dat er eerst een MER (milieu-effectrapportage) had moeten plaatsvinden. De procedure was aangespannen door de Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF) én het comité Leefbaarheid Hansweert.

Volgens de wet is er een MER verplicht bij 500.000 kubieke meter baggerspecie. In het depot zou 180.000 vervuild en 800.000 kubieke meter schoon slib worden gestort. GS zijn ervan uitgegaan dat de MER alleen nodig was voor de hoeveelheid vervuild slib en hebben dus (omdat het minder was dan 500.000 kuub) een vergunning afgegeven. De Raad van State is nu van mening dat het om de totale opslag gaat en niet om een gedeelte daarvan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.