+ Meer informatie

Koninklijke ondersclieidingen

3 minuten leestijd

DEN HAAG — Als een wat verlate „verjaardagstracta" zullen morgen enkele duizenden Nederlanders namens koningin worden onderscheiden die zich, zoals dat heet loor de vervulling van hun taak of de verrichting van hun gelijks werk verdienstelijk hebben gemaakt". We kunnen uiteraard, evenals voorgaande jaren, slechts n greep doen uit de vele te decoreren personen.

Algemene zaken

ider Nederlandse Leeuw
)rs. T. v.d. Graat, raadsadviseur op kabinet van de minister-president.

(kier Oranje-Nassau
3ij bevordering) P. J. Koop, voorzitwerkcomité vh Comité Nationale denking.

ficier Oranje-Nassau
[. J. Smittenaar, hoofdadministrar Rijksvoorlichtingsdienst. ma, ouderling geref. kerk (vrijgemaakt) te Buitenpost. lager onderwijs te Rijssen; mevr. dr. G. Munk, oud-conrectrix van het dr. F. H. de Bruijne Lyceum te Utrecht: W. van der Sluis, hoofd van een openbare school voor gewoon lager onderwijs te IJhorst (gem. Staphorst).

Eremedaille Oranje-Nassau

(goud) S. Nieuwenhuis, lid van de Raad van Toezicht van de Paedagogische Academie „De Driestar" te Gouda, wonende te Hoofddorp (gem. Haarlemmermeer); mevr. M. Roorda, onderwijzeres aan de prot. chr. school voor schipperskinderen te Leeuwarden.

Eremedaille Oranje-Nassau

(zilver) A. Jongeling, secretaris van de Christelijke Nationale school te Den Bonmiel (gem. Oostflakkee); T. van Prooijen, oud-secretaris van het bestuur van de Vereniging tot stichting en instandhouding van „Scholen met de Bijbel" te Ridderkerk.

Financiën

Ridder Nederlandse Leeuw

PROF. DR. G. STUIVELING ridder Nederlandse Leeuw
Gravenhage; korporaal L. Flier te 01debroek.

Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening

Ridder Nederlandse Leeuw

Mr. C. Kok te Leidschendam, plaatsvervangend secr.-gen, van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Ridder Oranje Nassau

Ch. L. van den Wijngaard te Zoetermeer, hoofdcommies bij de Centrale Directie van de Volkshuisvesting.

Eremedaille Oranje Nassau

(in goud) J. J. van Capel te Alphen aan den Rijn, gewezen voorzitter van de woningbouwvereniging „St. Joseph"; A. J. Rohaan te Rijssen, gewezen secretaris van de Christelijke Woningbouwvereniging „De Goede Woning".

Eremedaille Oranje Nassau

(in zilver) Hoofdopzichter M. Krijgsman te Katwijk aan den Rijn; H. P. van der Wel, gewezen bestuurslid van de Woningbouwvereniging „Volkshuisvesting" te De Lier. teur van het Energie-onderzoek Centrum Nederland te Petten; prof. mr. dr. J. P. I. van der Wilde, wonende te Voorschoten, algemeen secretaris bij de Raad voor het Midden- en Kleinbedrijf te 's Gravenhage; J. J. Ubink, voorheen directeur van R.S.V. Gieterij Middelburg B. V. te Middelburg.

Eremedaille Oranje-Nassau

(goud) B. R. Douma, hoofd afdeling Middenstandswetten bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Friesland, te Leeuwarden; A. J. Barth, adjunct-directeur van Barth-Holland te 's-Gravendeel; H. Glasbeek, directeur van B.V. Apparaten- en machinefabriek H. Glasbeek Jr. te Waddinxveen: S. Hooimeijer, wonende te Hendrik Ido Ambacht, chef van de salarisadministratie bij de Rotterdamsche Droogdokmaatschappij B.V. te Rotterdam; ing. F. M. Klaassen, wonende te Rijswijk (Z.H.), hoofd van de afdeling verkoop van liften/procuratiehouder bij Van Swaay & Scheeres B.V. te 's-Gravenhage; H. Roosdorp, wonende te Ridderkerk, administratief organisator Marketing afdelingen bij Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. te Rotterdam; C. Wolst, voorheen directeur van Machinefabriek D. Barth & Zn B.V. te 's-Gravendeel; D. Vogelaar, inkoper bij Machinefabriek G. Olthof N.V. te Capelle a.d. Ussel. van'de" Hout- en Bouwbond CNV, tevens plaatselijk vertegenwoordiger van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid; G. Prins wonende te Papendrecht, voorzitter van de plaatselijke afdeling Hout- en Bouwbonden CNV; A. Sneeuw, wonende te Alphen aan de Rijn, hoofdbestuurslid van de Grafische Bond CNV.

Eremedaille Oranje-Nassau

(Zilver) M. Slingeriand, te Berkenwoude.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.