+ Meer informatie

NUNSPEET

1 minuut leestijd

stuur van Nunspeet is teruggekomen op zijn voorstel om de controleuse via bezuinigingen te ontslaan, nadat vier van de zes raadsfracties hun ongenoegen hadden uitgesproken over het voorgenomen ontslag. De Vereniging Gemeentebelangen is voorstander van het ontslag, de SGP beraadt zich nog, CDA, RPF, PvdA en VVD zijn tegen de opheffing van de post.

De gemeente Nunspeet wordt momenteel geconfronteerd met bezuinigingen ter grootte van 360.000 gulden. De Vereniging Gemeentebelangen, de grootste politieke partij, stelde daarom voor om onder andere te bezuinigen op de hondencontrole. Aanvankelijk stelde een meerderheid van de raad zich achter dit standpunt. A. Meijer nam als enige wethouder een minderheidsstandpunt in. Na de reacties uit de raad stelt het college nu voor de post niet weg te bezuini

Volgende week vrijdag vergadert de raad over het conflict. Op voorhand is onduidelijk wat de uitkomst hiervan zal zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.