+ Meer informatie

Bezwaarschriften tegen Pieter Zandt afgewezen

„Gemeente nam klachten wel serieus"

2 minuten leestijd

KAMPEN - Alle 146 bezwaarschriften van omwonenden tegen de komst van de reformatorische scholengemeenschap Pieter Zandt naar Kampen zijn ongegrond verklaard. Met uitzondering van Groen Links, D66 en onafliankeiijk raadslid R. Woning heeft de Kamper gemeenteraad dit gistermiddag bepaald.

De bezwaren waren ingediend door de Werkgroep Woonomgeving Esdoornhof en bewoners van de Esdoornhof, de straat pal tegenover de beoogde bouwlocatie aan de Kamperstraatweg. Zij vrezen overlast van de mammoetschool, die rond de 2000 leerlingen zal tellen, en vinden het nieuwe gebouw een ernstige aantasting van de woonomgeving, omdat het landelijke karakter van het gebied ervoor moet worden opgeofferd. Op voorzet van de commissie beroep en bezwaar heeft de meerderheid van de raad deze bezwaren afgewezen. Zij acht de overlast in de buurt niet aannemelijk, omdat er geen voorzieningen zijn die leerlingen zouden kunnen aantrekken, zoals winkels of snackbars. Verder is de locatie volgens de raad de geschiktste plaats in de stad.

Serieus genomen

Ook de klacht van de Werkgroep Woonomgeving Esdoornhof dat de bezwaren onvoldoende serieus zijn genomen, wees de meerderheid van de raad af, hoewel enkel raadsleden wel kanttekeningen bij de snelle afhandeling plaatsten. „Ik kan me voorstellen dat men met een kater naar huis is gegaan, maar dat is niet voldoende om tegen te stemmen, hoewel ik op onderwijskundige gronden altijd tegen de komst van de Pieter Zandt ben geweest", aldus A. Koffeman (Kampen Alert). D66-fractievoorzitter J. Elhorst schaarde zich wel achter de werkgroep, „maar daarmee beoog ik geen politiek voordeel, zoals al is gesuggereerd".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.