+ Meer informatie

PPR start compagne zonder verkiezingsleus

Daarvoor in de plaats een „scenario"

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — De PPR gaat dit jaar de kamerverkiezingen in met een „scenario" in plaats van met een leus. Het scenario bevat uitgewerkte beschrijvingen van enkele hoofdpunten van het programma van de PPR. Dat zijn onder andere het basisinkomen, export en importbeperking en elimineren van het zwart geldcircuit.

zingsprogramma's staan bol van de honderdduizenden arbeidsplaatsen. Je moet je kiezers nu eenmaal in de waan laten dat je echt wat doet".

Volgens Schelling wordt' het de hoogste tijd dat de bedrijven sociale premies niet alleen afdragen naar het aantal werknemers dat zij in dienst hebben, maar ook naar het kapitaal dat zij beheren en omzetten.

De campagne start woensdag 15 april met de PPR-zendtijd via de televisie. De partij heeft na rijp beraad afgezien van een verkiezingsleus, omdat er geen kreet viel te verzinnen die de bedoelingen van de radicalen afdoende aangeeft zonder afgezaagd of flauw te zijn, zo lichtte campagneleider Jansen zaterdag toe.

Op het voorjaarscongres van de PPR in Amsterdam vertelde Schelling, voorzitter van de voedingsbonden FNV, zaterdagmiddag dat hij vooral boze en negatieve reacties heeft gekregen op het basisloonvoorstel. Ook de voedingsbonden FNV hebben dit idee geopperd, om een basisloon voor iedereen, of hij nu werk heeft of niet, te creëren. Schelling heeft buiten zijn bond weinig bemoedigende reacties gekregen. „De afgelopen maand heeft het ons aan commentaar niet ontbroken, in de trant van „het hele bestuur van de voedingsbonden FNV is op hol geslagen, ze zijn gek"

Menselijke afval

Geregistreerde werklozen. Het be- geUS gcluiden Uit de Indus
drijfsleven heeft een veel grotere berg menselijk afval, de overbodigen en de afgedankten. Wee de werklozen in deze tijd waarin de banen niet voor het opscheppen liggen, wee de vrouw die aanspraak wil maken op een eigen inkomen", zo zei Schelling.

,,De band tussen de werkenden en niet-werkenden wordt steeds verder losgesneden. De striptease van de sociale zekerheid is in volle gang". Schelling betoogde dat mensen niet luier worden met een basisinkomen, maar wel vrijer.

Oogkleppen

Schelling hekelde de grote partijen die ,,met oogkleppen op in de tredmoien blijven lopen terwijl aan alle kanten de slachtoffers vallen. De verkle

trie vooral de laatste jaren te wensen over.

De innovative eigen produktontwikkeling in Nederland is gering gebleven doordat Nederland relatief veel bedrijven heeft die geen eigen produkt voeren maar die hun produktiecapaciteit ter beschikking stellen.

Dit zijn enkele van de meest dringende knelpunten voor de metaalprodukten- en machine-industrie, zoals die staan vermeld in de bedrijfstakverkenning metaalprodukten- en machine-industrie die minister Van Aardenne van Economische zaken vrijdag aan de Tweede kamer heeft aangeboden. Andere knelpunten zijn de ten op

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.