+ Meer informatie

VVD hekelt achterklap over prins

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — Op de jaarvergadering van de VVD, zaterdag, heeft de liberale partijtop afstand genomen van de negatieve publiciteit over prins Bernhard.

In een mede namens de fractievoorzitters Van Riel (Eerste Kamer) en Wiegel (Tweede Kamer) afgelegde verklaring wordt „verontwaardiging en afkeuring" uitgesproken over het feit ,,dat enkele journalisten in enkele bladen" de gelegenheid hebben aangegrepen om „met de meest onbehoorlijke achterklap" over de prins te komen. Het VVD-partijbestuur en beide fractievoorzitters noemen dit een „hetze" tegen de prins en zeggen dit „misbruik van de persvrijheid" te verachten.

In de VVD-verklaring zegt de partijleiding „met vertrouwen" de bevindingen van de commissie-Donner af te wachten.

In een mondelinge toelichting deelde WD-partijvoorzitter Korthals Altes mee, dat met de „enkele journalisten" bedoeld werden de heren W. Klinkenberg en I. Cornelissen. Beide namen waren niet in de verklaring opgenomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.