+ Meer informatie

Gouderak niet achtergesteld'

1 minuut leestijd

GOUDERAK - De kern Gouderak wordt helemaal niet onderbedeeld vergeleken met Ouderkerk aan de IJssel. Om alle geruchten en opmerkingen daaromtrent in de kiem te smoren, heeft het college alle Gouderakse projecten van het afgelopen zes jaar eens op een rijtje gezet en die schriftelijk aan de raadsleden gezonden.

Het betreft de projecten van na de gemeentelijke herindeling. „Ons besluit om iets te doen terzake is niet van vandaag of gisteren. Integendeel, want er bereiken ons reeds geruime tijd signalen vanuit Gouderak als zou die kern niet de aandacht krijgen, die het behoeft. De opgeworpen kritiek kan niet worden gestaafd op zakelijke gronden. Het steevast genoemde argument: gemis aan emotionele binding met Gouderak vanwege het niet aldaar woonachtig zijn, delen wij niet omdat het niet steekhoudend is. Nog afgezien van het feit dat wij vinden dat besturen niet mag plaatsvinden op basis van emoties", aldus het college aan de raad.

Het wijst de raadsleden op de bevoegdheid van de raad corrigerend op te treden. Aangezien dat nog nooit met zoveel woorden is gedaan, verwacht het college dat de raadsleden de vermelde visie tot de hunne zullen maken.

Het college zegt de onvrede wel te kunnen verklaren, maar dan gezien in het licht van de ervaringen in verband met de bodemsanering en de zeer trage besluitvorming over de sloop van de Dorpsstraat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.