+ Meer informatie

Andrew Peacock dient ontslag in

1 minuut leestijd

CANBERRA — De Australische minister voor arbeidsverhoudingen, Andrew Peacock, is woensdag afgetreden. In zijn ontslagbrief leverde Peacock felle kritiek op premier Malcolm Fraser van Australië.

Hij beschuldigde Fraser er van bezeten te zijn van een ,,manische vastbeslotenheid zijn eigen gang te gaan". Fraser heeft een gevaarlijke afkeer van overleg met het kabinet en wil eigenzinnig zijn eigen weg gaan, aldus Peacock.

Volgens de minister heeft Fraser zich bovendien schuldig gemaakt aan ,,grove onoprechtheid jegens hem en zijn ministerie. De premier heeft toe;estaan dat er valse en schadeberokcenende rapporten werden gepubliceerd over mij in mijn hoedanigheid van minister".

Fraser heeft de beschuldigingen van de hand gewezen en tegengesproken dat hij heeft geprobeerd het gezag van Peacock te ondermijnen. Fraser en Peacock leven al ruim een jaar op gespannen voet met elkaar en Peacock heeft al minstens drie maal gedreigd met ontsla?.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.