+ Meer informatie

NZR vóór dienstverband van medische specialisten

Van Omme: Verwijten niet terecht

1 minuut leestijd

UTRECHT — De voorzitter van de sectie ziekenhuizen van de nationale ziekenhuisraad, de arts A. G. van Omme, heeft ontkend dat de NZR de overgang van specialisten naar een dienstverband belemmert.

De landelijke specialisten vereniging en de landelijke vereniging van artsen in dienstverband (LAD) verwijten de NZR het ontbreken van een bij de CAO geregeld professioneel statuut. Zij ziet daarin wel degelijk een belemmering voor het dienstverband van specialisten.

Maar Van Omme zei vandaag op een vergadering van de sectie in Utrecht, dat de NZR zowel voor het dienstverband is als voor een professioneel statuut. Alleen wil de NZR de bepaling, dat de specialist in dienstverband deel uitmaakt van de medische staf, niet opnemen in het statuut maar in de individuele arbeidsovereenkomsten.

Van Omme zei, dat regeling van het staflidmaatschap in het^porfessioneel statuut een ontkenning zou inhouden van de verantwoordelijkheid van de leiding van het ziekenhuis om te bepalen wie tot de medische staf behoort.

Anderzijds verklaarde hij, dat de erkenningsnormen voor ziekenhuizen eisen dat specialisten in een medische staf zijn georganiseerd en dat dit er feitelijk altijd toe zal moeten leiden dat specialisten in dienstverband van deze staf deel uitmaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.