+ Meer informatie

Kinderen in Atlanta door ouders gedood

1 minuut leestijd

ATLANTA — Enkele van de 23 zwarte kinderen die in de afgelopen 21 maanden in Atlanta zijn vermoord zijn „gedood door hun ouders", zo heeft een functionaris van de Federale Recherche (FBI), Mike Twibell, dinsdagavond in Atlanta gezegd.

Twibell zei dat dit feit de verklaringen rechtvaardigde van de directeur van de FBI, William Webster. Deze had maandag in een vraaggesprek met het dagblad „Atlanta Constitution" gezegd dat het probleem ,,in belangrijke mate" was opgelost inzake de moord op „drie of vier" van de 23 slachtoffers. Webster voegde er aan toe dat deze ,,drie of vier" gevallen los stonden van de overige moorden.

De zwarte burgemeester van Atlanta, Maynard Jackson, maakte dinsdag een boodschap bekend aan Webster waarin hij hem vroeg ,,het effect van zijn verklaring in ogenschouw te nemen" omdat deze het vertrouwen van het publiek schokt. Ook de directeur van de openbare veiligheid van Atlanta leverde kritiek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.