+ Meer informatie

Veel animo voor wervingsactie NS-conducteurs

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Er is veel belangstelling voor de begin augustus gestarte wervingscampagne voor NSconducteurs en -conductrices. Inmiddels hebben 10.000 mensen bij NS een informatiepakket opgevraagd. Dat is een ongekende respons, aldus een NSwoordvoerder.

Onder het motto "Een baan om je pet voor af te nemen" startte NS de grootscheepse campagne met TVspotjes en een 06-nummer, dat al snel overbelast raakte. De ā€˛conducteurstelefoon" telt nu 45 lijnen.

De spoorwegen hebben ongeveer 1000 extra conducteurs nodig, onder meer om de agressie in de trein binnen de perken te houden en omdat er steeds meer treinen gaan rijden.

NS gaat met de wervingscampagne nog gewoon door omdat nu nog niet te voorzien is hoeveel belangstellenden straks daadwerkelijk solliciteren en vervolgens door de (strenge) selectie heen komen. Bovendien zit NS met het probleem dat er relatief weinig reacties uit de Randstad loskomen, terwijl men daar juist zit te springen om conducteurs. richtingen: milieukunde en levensmiddelentechnologie. Voor deze studies hadden zich op 1 augustus respectievelijk 85 en 26 studenten ingeschreven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.