+ Meer informatie

Directeur van afvalbedrijf in Kapelle opgepakt

1 minuut leestijd

MIDDELBURG (ANP) - Directeur B. M. K. van Kole Milieu BV in Kapelle is gisteren aangehouden. Hij wordt verdacht van milieu-overtredingen en hiermee verband houdende valsheid in geschrifte en mogelijk oplichting. Vorige week zijn enkele leidinggevende personen van het bedrijf enkele dagen voor verhoor vastgehouden. Kole Milieu vervoert en verwerkt chemisch afval.

De overtredingen hebben volgens persofficier mevrouw mr. J. van Gelder onder meer betrekking op het shredden (versnipperen) van lege emballage als bij voorbeeld verfblikken.

De aanhoudingen zijn volgens de Middelburgse persofficier een vervolg op de inval begin juni bij Kole in Kapelle. De administratie van het bedrijf is destijds in beslag genomen en op het bedrijfsterrein zijn monsters genomen.

Persofficier mr. S. Tempel meldde na de inval in juni dat vermoed wordt dat het bedrijf meermalen en gedurende ruim een jaar heeft gehandeld in strijd met de milieuwetgeving en op dit gebied ook valsheid in geschrifte heeft gepleegd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.