+ Meer informatie

Dollar vast

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - Na gisteren met ruim twee cent te zijn gestegen kon de dollar vapmorgen op de wisselmarkten in West-Europa wederom een stijging laten bijschrijven. In Amsterdam noteerde de munteenheid omstreeks 10.00 uur ƒ 1,9330 na een slotkoers van ƒ 1,9225 gisteren. Gisteravond in New York stond de dollar al op 1,9325 gulden.

De stijging is een gevolg van de gisteren bekendgemaakte gegevens over de Amerikaanse economie. Daaruit werd afgeleid dat de rente in de VS niet zal worden verlaagd. Bovendien zorgden de spanningen in de Sowjet-Unie voor aankopen van dollars in het Verre Oosten. De centrale bank van Japan poogde vergeefs de koersstijging te remmen met dollarverkopen. In Tokio kwam de dollar op zijn hoogtste punt van de afgelopen vier maanden uit.

Het pond sterling was eveneens hoger. Om 10.00 stond de koers op ƒ3,1740 na gisteren te zijn gesloten op ƒ 3,1620. De goudprijs opende lager. In Zurich begon de handel met 411,30 dollar per ounce (31,1 gram). Gisteren sloot de prijs op 413,50 dollar.

De beurs van Tokio was na vier dagen van verliezen in een betere stemming.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.