+ Meer informatie

WOORD &DAAD

Marine-officieren bekennen heling

1 minuut leestijd

DEN HELDER (ANP) - De marine-officieren M. E. en J. W. , die dinsdag zijn aangehouden op verdenliing van diefstal of heling, hebben een volledige bekentenis afgelegd. Zij zijn daarop gisteren in vrijheid gesteld, zo heeft marechaussee-woordvoerder T. Frösch meegedeeld.

Het tweetal heeft bekend voor tienduizenden guldens aan gestolen computers, videocamera's en andere audio-visuele apparatuur te hebben .gekocht. Volgens de woordvoerder ;wisten zij dat de goederen waren gestolen. De officier van Justitie bij de ^militaire strafkamer van de rechtbank • 'm Arnhem zal E, en W. daarom verWolgen wegens opzetheling.

De heiing is in de zomer van dit 'jaar begonnen. Het betrof goederen die in de regio tussen Alkmaar en Den Helder waren ontvreemd.

Beide officieren bekenden eerder fraude met verduisterde betaalmiddelen. Zij waren al geschorst in verband met hun betrokkenheid bij de exploitatie van bordelen in Amsterdam en Den Helder. Een interne commissie onderzoekt of die activiteiten verenigbaar zijn met een officiersfunctie in de zeemacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.