+ Meer informatie

Cirillo vreest voor zijn leven

1 minuut leestijd

NAPELS — De ontvoerde Italiaanse politicus Ciro Cirillo heeft in twee door hem geschreven brieven de indruk gewekt dat zijn ontvoerders, leden van de Rode Brigades, hem zullen doden tenzij de regering leegstaande huizen vordert en deze aan de dakloze slachtoffers van de aardbeving geeft: Dit is donderdag door de Italiaanse polite meegedeeld.

De stadsguerrillero's hebben nog geen voorwaarden bekendgemaakt voor de vrijlating van Cirillo, een vooraanstaande politicus uit de regio Napels. De brieven suggereerden echter dat hij gedood zal worden als de autoriteiten niet iets doen aan de levensomstandigheden van de meer dan 200.000 mensen die getroffen zijn door de aardbeving van 23 november..

De politie verklaarde dat men aanneemt dat de brieven door Cirillo'S ontvoerders zijn gedicteerd, zoals dat ook bij eerdere ontvoeringen het geval was. Dc' brieven waren gericht aan twee collega's van Cirillo. Zij werden, vergezeld van een communiqué van de Rode Brigades, door journalisten in Napels en Rome in openbare prullenbakken aangetroffen, nadat in anonieme telefoontjes de vindplaatsen waren meegedeeld.

Volgens persberichten in SaoediArabië wil dit land in Oostenrijk lichte tanks kopen. In Kreisky's delegatie zaten de directeuren van de twee grootste wapenfabrieken van Oostenrijk. Het bezoek van Kreisky aan Saoedi-Arabië is gevolgd op dat van de Westduitse Een Saoedi-Arabische krant heeft er tiever in te zetten voor regeling van het Arabisch-Israëlische , conflict. De Saoedi-Arabische radio noemde in dit verband niet alleen West- maar ook Oost-Europa, wat ongewoon is voor het sterk anti-communistische SaoediArabië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.