+ Meer informatie

Ziekenhuis in Breda stort zich in de horeca

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De VVD-fractie in de Tweede Kamer is er niet over te spreken dat het Ignatiusziekenhuis in Breda met horeca-activiteiten is begonnen om financieel het hoofd boven water te houden.

In vragen aan de staatssecretarissen van EZ (Van Rooij) en WVC (Simons), schrijft het VVDKamerlid Van Erp dat hier sprake is van oneerlijke concurrentie met de horeca. Het Ignatiusziekenhuis is volgens hem, om de gaten in de budgetfinanciering te dekken, begonnen met catering-activiteiten. Van Erp vraagt de bewindslieden of deze concurrentievervalsing volgens de huidige wet- en regelgeving is toegestaan. In dat licht dringt hij er bij de bewindslieden op aan haast te maken met de toegezegde nota over privéklinieken en commerciële activiteiten in de gezondheidszorg. •

Want het gaat volgens hem niet aan dat ziekenhuisvoorzieningen, die grotendeels via collectieve middelen worden gefinancierd, zich begeven op terreinen waar ongesubsidieerde ondernemingen en organisaties opereren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.