+ Meer informatie

Wet voor hoger huurforfait goedgekeurd

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Het kabinet heeft gisteren het wetsvoorstel goedgekeurd om het huurwaardeforfait met ingang van 1 juli dit jaar te verhogen van 1,8 naar 2,1 procent en vervolgens tot 1994 met jaarlijks 0,4 procent.

Dit wetsvoorstel komt voort uit de afspraken die het kabinet heeft gemaakt in het kader van de tussenbalans. Vorige week, tijdens het debat over de tussenbalans in de Tweede Kamer, hebben de fracties van CDA en PvdA de regering groen hcht gegeven voor de verhoging.

Door dit wetsvoorstel komt het huurwaardeforfait voor 1994 uit op 3,3 procent. Tot de verhoging is besloten omdat ook de huren in de komende jaren extra stijgen. Als de huren minder zullen stijgen dan de voorgenomen 5,5 procent per jaar, wordt het forfait dienovereenkomstig aangepast.

De verhoging van het huurwaardeforfait levert dit jaar nog 95 miljoen extra op. Dit bedrag loopt op tot 975 miljoen in 1994 en volgende jaren.

Voor de Tweede Kamer het wetsvoorstel behandelt, wordt het eerst naar de Raad van State gestuurd voor advies.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.