+ Meer informatie

Rede Schmidt over VS-reis

1 minuut leestijd

BONN — Schmidt, Reagan en Nog een klus de nieuwe Franse president Mit
terrand zijn aickoord over handhaving van de dialoog met de SovjetUnie en uitvoering van het NAVOdubtelbesluit voor vernieuwing van de Europese kernwapens onder gelijktijdig onderhandelen met de Sovjet-Unie over beperking ervan.

Dit zei de bondskanselier dinsdag in een verslag van zijn jongste bezoeken aan Washington en Parijs aan het begin van een debat in de Bondsdag.

Met zijn verklaring poogde hij tevens de twijfel van sommigen in Europa en van de Sovjetpropaganda aan de Amerikaanse onderhandelingsbereidheid weg te nemen. Hij herhaalde, dat Reagan deze bereidheid opnieuw heeft bevestigd. Washington is al begonnen met voorbereidende besprekingen, zo zei hij. De regeringen in Washington en Bonn willen de uitdagingen van de Sovjet-Unie in bewapening en expansionisme, zoals in Afghanistan, Zuid-Jemen en Ethiopië vastberaden opnemen en tevens de dialoog met Moskou in stand houden, aldus Schmidt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.