+ Meer informatie

Subsidie voor onderzoek naar migrainepil

1 minuut leestijd

ZEIST - Dr. H. Hendriks, expert op het gebied van plantaardige geneesmiddelen (farmacognost) aan de Rijksuniversiteit in Groningen, heeft

vandaag in Zeist de derde Alfred gelprijs in ontvangst genomen. Vo

Hij kreeg de prijs, een bedrag van 100.000 gulden, voor zijn onderzoek naar geneeskrachtige planten. Het geld is ook bestemd als subsidie voor een onderzoek naar een nieuw natuurlijk geneesmiddel tegen migraine. Het gaat daarbij om de doeltreffendheid van moederkruid, dat twee eeuwen geleden al als hoofdpijnmiddel werd vermeld in een Engels kruidenboek.

Hendriks gaat zijn onderzoek uitvoeren in samenwerking met drs. H. P. Bootsma (apotheker) en dr. C. J. de Weerdt (neuroloog) van het Scheperziekenhuis in Emmen.

Zij hebben zelf contact,met Hendriks opgenomen naar aanleiding van recente onderzoeken in Engeland. Er is nu een onderzoek opgezet waaraan veertig patiƫnten in Emmen zullen deelnemen. Het zal twee a drie jaar duren. Volgens Hendriks verminderen het aantal migraineaanvallen en de hevigheid ervan na het gebruik van moederkruid en zijn er geen nadelige bijwerkingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.