+ Meer informatie

Basisbeurs met 6 procent omlaag

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De basisbeurs voor studenten wordt met 6 procent verlaagd. Dat is het aandeel dat de studenten moeten betalen voor de stijging van de prijzen in het openbaar vervoer. Studerenden die recht hebben op een aanvullende beurs, krijgen de verlaging echter gecompenseerd.

Dat zei minister Ritzen van onderwijs en wetenschappen gisteren tijdens een werkbezoek in Amsterdam. „Mobiliteit wordt in het kader van de tussenbalans voor elke burger duurder, dus ook voor studenten", aldus de minister. Maar om de toegankelijkheid van het onderwijs ook voor de laagstbetaalden te garanderen, wordt de aanvullende beurs verhoogd. Studenten die vanwege de hoogte van het inkomen van hun ouders uitsluitend recht hebben op een basisbeurs, moeten de verhoging dus zelf betalen.

Overigens was Ritzen gisteren tevreden met de bijdrage van Onderwijs aan de bezuinigingen in het kader van de tussenbalans. Het kabinet heeft de lijn doorgetrokken dat het onderwijs voor de klas niet meer onder druk komt te staan. „Het vertrouwen dat we aan het opbouwen zijn met het onderwijsveld, willen we niet halverwege afbreken", aldus de minister.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.