+ Meer informatie

Twee kandidaten voor Surinaams presidentschap

1 minuut leestijd

PARAMARIBO (ANP) - Ronald Venetiaan van het Nieuwe Front en Hans Prade van het Democratisch Alternatief 91 zijn kandidaten voor het presidentschap in Suriname. Er is maar één kandidaat als vice-president Jules Ajodhia. Dit heeft de griffie van de Nationale Assemblee gisteren in Paramaribo laten weten.

De verkiezing van president en vice-president vindt dinsdag plaats in de Nationale Assemblee. De president wordt bij minstens tweederde meerderheid gekozen. De vice-president bij gewone meerderheid. Tot nu toe zijn 48 parlementariërs trt de Nationale Assemblee toegelaten.

Jules Ajodhia kan er nu al zeker van zijn dat hij de nieuwe raad van ministers, die momenteel wordt samengesteld, zal leiden. Ajodhia was in het kabinet dat iri september werd afgezet minister van justitie en politie. Hij is lid van de VHP, een van de vier partijen in het Nieuwe Front.

Presidentskandidaat Venetiaan, die op de meeste stemmen van parlementariërs kan rekenen is niet zeker van minstens tweederde meerderheid. Het Nieuwe Front, waartoe ook hij behoort, heeft 30 parlementszetels. Venetiaan is als lid van de MPS enkele malen minister van onderwijs geweest.

Hans Prade, presidentskandidaat van DA91 kan in elk geval rekenen op zeven stemmen. Twee leden van zijn partijcombinatie zijn nog niet tot het parlement toegelaten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.