+ Meer informatie

Onder ons

3 minuten leestijd

Beste mensen. Op de dag dat ik dit stukje schrijf, is het heel erg donker en grijs. Je kunt hijna de hele dag de lamp aan hebben. Leuk dat dan voor Onder Ons een foto aan de beurt is van een uitbundig bloeiende Cosmea. De Terdege-Rijnreis is ook al even geleden; misschien is er al wel een reünie gehouden. Zo'n reis dient verschillende doelen, zoals u op de foto ziet. Over de zondag is heel wat te doen, en niet in positieve zin. Als reactie daarop stuurde een abonnee een gedicht. Helaas erg lang zodat het ingekort moest worden. Maar u begrijpt de strekking wel. Ook jonge lezers zetten wel eens wat regels op papier. Het resultaat is "regendruppel".
Groetjes!
Agnes

Ik moet toch even vertellen dat we zo'n fijne bootreis gehad hebben. Mijn man en ik hebben genoten. Alles was tot in de puntjes geregeld, het eten was prima. Op de boot kon zelfs getrimd worden, zoals je ziet op de foto. We hebben de cruise van 23-28 sept. met de Regina Rheni gedaan, met mevr. Buis als hostess en ds. Vlietstra als reisleider. Het was grandioos." Mevr Van de Ree Doolaard-van der Linden, Maasdam

De Zondag
Wanneer ik aan de zondag denk,
is dat voor mij een duur geschenk.
Zij is aan ons door God gegeven
ter onderhouding van ons zieleleven.
(...)
God wil ons geestelijk voeden.
Hij troost en Hij schenkt lafenis
door Woorden Geest, ook aan den Dis,
versterkt zo weer de moeden. 
(...)
Wat is die zondag toch een blijde dag!
Gelukkig dat zij er wezen mag.
Zes dagen zult gij doen uw werk,
en zondags moogt gij naar de kerk
om dan Gods Woord te horen.
(...)
Dat wij dan Gods gebod verstaan,
betrachten nu en ook voortaan
totdat Hij ons komt halen.
G. van Sch.-Treur, Veenendaal

Voor zieken en gezonden
„Terdege is een heel fijn blad voor groot en klein. Voor zieken en ouden van dagen en gezonde mensen. We lezen het al een hele tijd. Ik geef hem door aan onze dochter en dan gaat hij naar het bejaardenhuis de Honskamp, waar vooral een 98 jaar oude dame ernaar uitkijkt. De mooie breipatronen en de truitjes brei ik geregeld voor de kleinkinderen. Hartelijk dank."
Mevr Pluimers-Koudijs, Lunteren

Geen letter
„Wij werden gebeld door een zus dat ze weer oma was geworden. „Je krijgt wel een kaartje" en ja, de volgende dag lag het geboortekaartje in de bus. Maar., het was blanco, er stond geen letter op. We dachten dat m'n zus een grapje had gemaakt, maar de volgende dag stond het wel in het RD. Het was dus echt waar en het kaartje bleek een misdruk te zijn."
Een abonnee uit Bergambacht

Regendruppel
Het leven is als een druppel
die over het raam naar beneden gaat.
Hij kiest een weg
nog niet wetende
waarheen hij zal gaan.
Onze levensweg is onbekend...

Hij gaat dan snel, dan langzaam.
Zo ook in het leven: Een tijd van tegenspoed
wordt vaak afgewisseld
doordat we Hulp krijgen
om verder te gaan.

Tot de druppel 'op' is, dan stopt hij.
Waar zal ik dan zijn?
Een 17-jarige lezeres

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.