+ Meer informatie

Nieuwe motoren bij Volvo

2 minuten leestijd

Volvo heeft een aantal nieuwe motoren ontwikkeld die vanaf najaar 1984 in de Volvo-personenauto's zullen worden aangeboden. Het gaat om een nieuwe 4-cilinder benzinemotor die in verschillende varianten in de Volvo's 360, 240 en 740 leverbaar wordt en om een nieuwe 4-cillnder dieselmotor voor de in Nederland gebouwde Volvo 340.

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe 4-cilinder benzinemotor is dat hij minder inwendige wrijving heeft en daardoor minder benzine verbruikt. Door een gunstiger verloop van de koppelkromme worden de Volvo's bovendien iets levendiger en soepeler. De nieuwe motor wordt leverbaar in twee vaDe in Nederland gebouwde Volvo 340 wordt leverbaar met dieselmotor rianten, met 2,0- en 2,3-liter inhoud en kan in verschillende uitvoeringen worden aangeboden, zowel met carburateur als met benzine-inspuiting. Ook komt er van de nieuwe motor een turbo-uitvoering.

Belangrijk nieuws is ook de komst van de dieselmotor in de populaire 240-reeks. Het gaat hier om een nieuwe dieselmotor van 1600 cc die een vermogen levert van 40 kW (54 pk). De topsnelheid van de 340 diesel bedraagt volgens fabrieksopgave 140 km/u, het brandstofverbruik is bij 90 km/u 1:21,3, bij 120 km/u 1:13,5 en in stadsverkeer 1:14,3. De dieselmotor zal geleverd worden in de 340 DL 3- en 5-deurs en in de 340 DL en GL Sedan-uitvoeringen. De prijzen zijn nog niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.