+ Meer informatie

Opnieuw onderzoek bouw van nieuw gemeentehuis

Raad Huizen machtigt college b. en w. .•

2 minuten leestijd

HUIZEN — Met algemene stemmen besloot de gemeenteraad maandagavond om b. en w. te machtigen de voorbereiding voor de bouw van een nieuw gemeentehuis opnieuw te starten. Het adviescentrum van VNG, ODRP, krijgt opdracht om weer van voren af aan te beginnen met de plannen.

Het bureau moet bekijken aan welke eisen voldaan moet worden, op welTholen bij zijn woonplaats om het leven gekomen. De man verloor in een bocht op de Oude Zeedijk de macht over het stuur van zijn auto en botste tegen een boom. ke plaats het geheel en in welke volgorde de gedeelten gebouwd moeten worden. Eenstemmig was de gemeenteraad ook in het afwijzen van het bij voorbaat aanwijzen van architectenbureau Falkenburg en Mulders als architecten voor de bouw. Dit bureau had het in 1940 voltooide huidige gemeentehuis ontworpen en was ook ingeschakeld bij eerdere plannen voor een nieuw gemeentehuis. De raad vond dit op zichzelf onvoldoende reden om Falkenburg en Mulders bij de nieuwe plannen in te schakelen.

Enthousiasme

Het isniet het eerste project dat op deze wijze wordt aangepakt. Vorig jaar is op het industrieterrein Vettenoord met hulp van gemeentezijde een VorderinS

Met de beslissing van maandagavond kwam weer schot in de nieuwbouwplannen voor een nieuw gemeentehuis die al van 1975 dateren. Toen besloot de raad om voor het snel uitbreidende gemeentelijk apparaat drie gebouwen bij het bestaande gemeentehuis te bouwen. Later werden deze plannen weer gewijzigd in ee dratische uitbreiding van het bestaande gemeentehuis. Eind 1979 besloot de gemeenteraad ook deze plannen in te trekken. Ben ingeschakeld adviesbureau was toen tot de conclusie gekomen dat het ontworpen gebouw te duur en niet praktisch was wegens te grote loopafstanden binnen het ge^^^ T^ODS. uit Ten Boer. De man * is vermoedelijk zondagavond door nog onbekende oorzaak met zijn fiets te water geraakt en verdronken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.